Frisør Aalborg

Aalborg en handelsby

Igennem en af Aalborgs gågader

Allborg er kåret som den bedste innovative handelsby i landet. Den vi i konkurrence med mange andre byer rund omkring i landet. En af grundende til at Aalborg vandt prisen kunne være Aalborg i rødt, som er et innovativt tiltag, som klæder butikkerne bedre sammen som butik, til at servicere og implementere nye vaner i deres forretninger.

Butikkerne betaler af egen lomme, for at tiltrække mennesker til Aalborg i rødt. Et af forsøgende med at trække flok ind til Aalborg centrum, er at installere en app til betaling af P afgifter. Hvilket gør det meget lettere at betale for sin afgift. Det er sådanne tiltag der skal være med til at trække folk ind til byen, hvor det er forretningernes ansvar at give kunderne en oplevelse, som personlig service og faglig viden, hvilket de ikke kan få ved at handle på nettet.

En gågade i Aalborg midtby

En af gågaderne der summer af liv fra morgen til aften er Bispensgade, her der masser af butikker så som tøjbutikker, spisesteder, telefonselskaber, frisører, lejetøjsbutikker osv. Gågaden henvender sig til mennesker i alle aldre, det er nok også derfor at den altid emmer af liv, igennem hele dagen og aftenen med. Shopping turen igennem den brede gågade, kan startes fra Vesterbro lige der hvor et af Aalborgs vartegn befinder sig, her er tale om Cimbertyren, som stolt står og viser sig frem midt på Vesterbro.

Shopping

Det kvindelige publikum skal ikke gå lang før de befinder sig foran adskillige tøjbutikker, og der det accessoires man er på jagt efter, er her også mange muligheder. Man finder også smykker i de smukkeste udformninger. Hvis vi tager videre i det eksklusive, finder der også tasker, punge og kufferter i alle farver og størrelser.

Stort udvalg

Lingeri og badetøj findes også i alle designs, hvad enten det er mønstre og farver. Der er selvfølgelig også udvalg til kommende mødre og familier med små børn, her er et bredt udvalg af legetøj og ventetøj som man kan dykke ned i.

Mændene skal vi ikke glemme, de bliver også udsat for et stort udvalg af forskellige fristelser. Her findes den nyeste herremode, både til de unge og de ældre. Om det er en blazer eller et smukt herreur, måske det nyeste indenfor fodtøj, så findes det her.

De fineste mærker

Er man til Appel produkter, findes der også en smukt, indrettet butik, nemlig Humac, som har alt hvad hjertet begærer indenfor Apple produkter, er men der imod mere til udendørsaktiviteter findes der også en butik til netop dette formål. På turen op igennem Bispensgade kan man med fordel lave en afvigelse fra gaden og gå ned ad Jomfru ane gade, hvor der er forsyninger indenfor en let frokost eller en kop god kaffe osv.

Når du kommer igennem gaden, hvilket kan tage flere timer hvis man gerne vil igennem mange butikker. Ved gadens ende kammer du til Nytorv. Her fra kan du gå i Salling som desuden støder op til en anden af Aalborgs store gågader, Algade. Så hvis du vil på shopping tur i Aalborg kan du roligt afsætte en hel dag.

______________________________________________________________________________________________

Algebehandling Aalborg

Tagets udfordringer

Gennemgang af tagets beskaffenhed

Mange glemmer at tage hånd om deres tag, i en travl hverdag

For at kunne modstå det danske klima, kræves det at man holder øje med hvordan ens tag ser ud. Derfor er det vigtigt at man løbende kontrollere tagets tilstand. Problemet er jo så at de fleste ikke ved hvordan at man vedligeholder sit tag. Hvis du læser denne artikel igennem, kan du få et bedre overblik på hvordan at det skal gøres. Og du vi så altid være på forkant med dit tag.

Det danske klima

Klimaet i Danmark er meget svingende når man ser på temperatursvingninger. På grund af det er det vigtigt at man ofte set til tagets tilstand. Når dette gøres korrekt kan man sikker på at taget altid kan klare sig med vand og blæst. Da det er en stor omgang at kontrollere taget er det i mange tilfælde en fordel at tage kontakt til en professionel tagmand. Men du kan fortage noget af gennemgangen selv, hvis du ønsker det.

Hvad består gennemgangen af

Herunder er en liste på de punkter som især er vigtigt at tjekke. Tages svageste steder som man undersøger løbende, hvilket gør at man får et stærkere tag.

Første punkt

Tagrenden er et sted hvor der hurtigt bliver fyldt med blade og skidt, hvis det ikke fjernes vil det kunne stoppe nedløbsrørene til så vandet ikke kan komme væk. Ved at holde tagrenderne rene forhindre du fugtskader og frostsprængninger. Der skal også være jævnlige undersøgelser på om tagrenden er utæt. På grund af det danske klima har mos og alger rigtig godt betingelser for at gro med stor hast. Huses skotrender bør også have en gennemgang, her er det også vigtigt at man fjerner skidt og blade. Er skotrende kan også få sprækker, så det bør man også kontrollere.

Andet punkt

Når man taler inddækning, er det også meget vigtigt at kontrollere disse steder. Ved inddækninger skal der altid være tæt, finder man utætheder skal man hurtigt søge en fagmand til at se på problemet. Inddækning kan være de steder som sidder omkring bygningsdele, der sidder op af taget.

Tredje punkt

Kontroller tagbelægning, rygning og skorsten. Dette er ting som du selv kan gå i gang med at kontrollere. Tagets top, hvor begge sider mødes, kaldes for rygning, her er det også vigtigt at du kontrollere om der er løse plader og om der er revner i pladerne. Når du kommer til skorstenen er det vigtigt at du kontrollere om der er løse mursten, og om fugerne imellem murstenene er faste og ikke porøse, se også om den inddækning som går op af skorstenen ikke har revner, samt at den sidder ind i fugerne.

Kontakt en fagmand hvis du er i tvivl

En vigtig faktor som husejer er at man ikke skal være bange for at kontakte en fagmand, det kan i sidste ende være godt givet ud, da de som professionelle maske bedre kan se hvor problemerne på dit tag er størst samt hvor man skal sætte ind. Så ved at få foretaget et tagtjek af en tagmand kan måske så rede dig fra at skulle ud og ofre mange penge på taget senere. Men alt i alt så kan det altid betale sig at holde øje med sit tag.

________________________________________________________________________________________________

Køreskole Aalborg

Det gode liv efter kørekortet

Hvis du ikke har taget kørekortet endnu, kan du gå til https://www.koereskoleaalborgcity.dk/ og bestille tid til at tage et kørekort. Nå men nok om det, nu skal jeg beskrive hvad man kan gøre når kørekortet er i hus. Jeg vil lade mig inspirere af at man kan holde ferie i Europa, sammen med kæresten og med bilen som det behagelige redskab, som bringer jer frem.

Turen starter i Danmark

I beslutter jer meget hurtigt for at i vil til Frankrig og se på den flotte natur og alle de fine vinslotte samt satellitbyer der ligger rundt omkring i bjergene, når jeg siger bjergende, betyder der mere nøjagtigt at vi skal til det sydlige Frankrig nemlig området, Provence.

Provence

Forestil dig at du kørere langs den Franske riviera, dette er en rejse for sanser og fantasi. Det du vil opleve i dette område er marker fyldt med lavendel, som man kan dufte langt omkring, Picasso var meget aktiv i dette område, ligesom Miro, det er nu din tur til at besøge dette område som har betaget mange turister. Når i er på den franske riviera kan man jo ikke komme udenom byerne Nice og Cannes. Her er havet turkisblå og palmerne svajer stille frem og tilbage. Husene her har de smukkeste farver af pastel, og alle lystbådehavnene emmer af liv.

Historiske monumenter

Rund på jeres rejse kan i kommer forbi byen Avignon hvor der en fyldt med monumenter, den gamle bydel er på UNESCOs liste over verdensarv, her ses også verdens største gotiske palads, dette er et besøg værd, i kan også finde opdagelser fra romertiden, blandt andet broen og akvædukterne Pont du Gard og amfiteatret i Nimes.

Provencalsk vin med mere

Vinen kommer men ikke udenom i dette område, man kan udforske området nær Mont Ventoux, hvor det er muligt at prøve forskellige vinsmagninger. Ud over det kan man besøge parfumebyen Grasse, her findes mange berømte parfumemærker, i byen kan man besøge parfumefabrikken Fragonard.

Moderne kunst

I kan udforske den moderne kunst  på Fondation Maeght i Saint Paul de Vence, samt der er rig mulighed for at gå på lokale markeder, hvor alt fransk mad tager sin begyndelse. Så hvis kørekortet er i hus kan man jo planlægge at rejse til det Sydfranske, som er en sand oplevelse for alle sanser, hvad venter i på.